Make up, Make-up Tips, makeup, Product Advice, Stockholm

Sommarsmink – 5 favoriter

Midsommaren närmar sig med stormsteg och då är sommaren officiellt här! Därför tänkte jag dela med mig lite tips och råd om sommarsmink, så att du kan se naturligt snygg ut, vare sig det är midsommarfest, släktträff eller bröllop som står på din agenda.

I våras deltog jag i Youngbloods sminkkurs där jag fick lära mig mycket nytt och fick en rejäl dos av inspiration till sommarbröllopen.
Youngblood är mineralsmink och består till 100% av rena naturliga mineraler och passar alla hudtyper. Dessutom innehåller det UVA och UVB skydd med en solskyddsfaktor på 15. Mineralsminket täpper inte till porerna och det är därför det är så bra på sommaren. Youngbloods produkter är inte testade på djur vilket för oss på Absolutely Gorgeous BCN & Absolutely Gorgeous STHLM är oerhört viktigt.

För att göra det lätt för dig så har jag samlat ihop mina 5 favoritprodukter till sommarsminket:

“Mineral rice setting powder” är perfekt för varma dagar då huden lätt blir blank. Det är ett 100% talkfritt puder som används som primer innan foundation vilket gör att fuktighetskrämen binds, fet hud oljeabsorberas och porer minimeras.

“Ultimate concealer” piggar upp trötta ögon efter sommarfesten och används för att dölja mörka ringar och släta ut fina linjer även över finnar eller andra utslag typ myggbett.

– “Lunar dust” är ett ljusreflekterande mineralpuder som används till att ge lyster åt din solbränna tex i ansiktet, på skuldrorna eller på benen etc och det används med borste eller ett annat bra sätt är att blanda in lite Lunar Dust i din kroppslotion.

– “Incredible gel eyeliner” är en “must have” i handväskan pâ sommaren. Inget kladd och den håller hela dagen och kvällen så du kan lugnt dansa barfota långt in i sommarnatten.

– Mitt personliga favorit läppstift “Dragon Fruit” passar alla och är väldigt snyggt speciellt på sommaren. Dessutom håller det hela dagen och det både skyddar och fuktar dina läppar.

Är du intresserad av att testa Youngbloods produkter eller få mer råd så finns jag på salongen “Hairstars” på Repslagargatan 8 på Södermalm i Stockholm. Personligen så känns det både spännande att prova på något nytt som både ser bra ut och är väldigt bra och skonande för huden. Välkommen in! www.hairstars.se

Catrin Söderdahl, Frisör/Makeup stylist, Absolutely Gorgeous STHLM